Εξαπλάσιος τζίρος στα e-shop τον Μάρτιο και τον Απρίλιο

Αρχική / Νέα / Εξαπλάσιος τζίρος στα e-shop τον Μάρτιο και τον Απρίλιο
20Μαΐ

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργείτε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου ο τζίρος των ηλεκτρονικών καταστημάτων τον Μάρτιο κ τον Απρίλιο εξαπλασιάστηκε.

Αξιολογώντας την μεταβολή της online δαπάνης από τις πρώτες 9 εβδομάδες του έτους (προ COVID-19), διαφαίνεται ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας έχει πλέον εξαπλασιαστεί σε τζίρο στις εβδομάδες 10 έως 18. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αξιολόγηση του Μαΐου όπου το φυσικό δίκτυο των εμπορικών καταστημάτων θα είναι πλέον ενεργό.

Η έρευνα αυτή διενεργείται μηνιαίως από τον GR.EC.A, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, με τη συνεργασία των μηχανών σύγκρισης τιμών BestPrice Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από 4.451 e-shops με τα οποία συνεργάζεται το Skroutz και από 2.116 e-shops με τα οποία συνεργάζεται το BestPrice. Από την έρευνα έχουν εξαιρεθεί όλες οι κατηγορίες υπηρεσιών (όπως αεροπορικά εισιτήρια, μουσική, ταινίες, συνδρομές σε παιχνίδια) αλλά και η κατηγορία αγορών από online super markets και ειδών κινητής τηλεφωνίας.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών καθόλο το διάστημα της πανδημίας, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του.  Ταυτόχρονα ετοιμάζει προτάσεις προς τα ηλεκτρονικά καταστήματα ώστε να βελτιώσουν τους χρόνους παράδοσης προς το αγοραστικό κοινό, οι οποίες θα δοθούν στην δημοσιότητα τις επόμενες μέρες. Η πηγή των παραπάνω είναι το Web World News.

Αυτά που πρέπει να μας διδάξει όλους η περίοδος της καραντίνας λόγω της πανδημίας είναι ότι όταν τα μαγαζιά είναι κλειστά μόνο τα eshops μπορούν να κάνουν πωλήσεις.
Είναι ότι χρειαζόμαστε ένα νέο κ σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα εύκολο στον χρήστη να υλοποιήσει την παραγγελία του.
Χρειαζόμαστε ένα eshop το οποίο να λειτουργεί όχι μόνο στην οθόνη του υπολογιστή αλλά κ σε κινητό και tablet κ να λειτουργεί απλά για τον χρήστη.
Είναι απαραίτητο το eshop μας να έχει όλα τα προϊόντα μας ( μπορούμε να ξέρουμε τι θα χρειαστεί να αγοράσει ο πελάτης μας ; κυρίως όταν τα φυσικά καταστήματα είναι κλειστά ; ).
Το eshop πρέπει να έχει διάφορους τρόπους πληρωμής π.χ. πιστωτική κάρτα και διάφορους τρόπους αποστολής.
Είναι καλό να έχει προσφορές. Κάντε τον χρήστη να αγοράσει από εσάς.
Η καραντίνα πέρασε αλλά δυστυχώς μπορεί να έχουμε ξανά στο μέλλον. Πρέπει όλοι να έχουμε ηλεκτρονικό κατάστημα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη δύσκολη μέρα.
Τα στοιχεία και οι έρευνες δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά μονόδρομος.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Επικοινωνία

Γεωργακόπουλος Ηλίας

Δήμητρος 10, 19200, Ελευσίνα

Follow Us:
Follow Us:

Newsletter

Στείλτε το E-mail σας και μείνετε ενήμεροι για τις υπηρεσίες μας

Copyright © 2020 All rights reserved. Developed by IGPROFIT.

Privacy Policy     |      Terms