Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & αύξηση τζίρου πάνε μαζί;

Αρχική / Νέα / Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & αύξηση τζίρου πάνε μαζί;
11Μαρ

Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα αγοράς, κυρίως, στα καταστήματα της περιοχής μου θεώρησα πως θα ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα το παρακάτω.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη υιοθετείται από όλο και περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα και εκδηλώνεται με δράσεις που έχουν στόχο να προσφέρουν στην κοινωνία, να καλύψουν υπάρχουσες ανάγκες, να προστατεύσουν το περιβάλλον, να επενδύσουν στη διαφάνεια και στην ποιότητα των υπηρεσιών των εμπλεκόμενων μερών, να δώσουν κίνητρα και πραγματικά εφόδια στο ανθρώπινο δυναμικό και, τελικά, να εξελίξουν την ίδια την εταιρεία και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται.

Γιατί όμως η υιοθέτηση και η εφαρμογή μιας τέτοιας στρατηγικής αποτελεί επένδυση και πώς μπορεί να αυξήσει τα κέρδη μίας επιχείρησης; Αυτό νομίζω είναι το σημαντικότερο σημείο για τους επιχειρηματίες μας!

Τι γίνεται με την καλή σας φήμης;
Οι καταναλωτές δίνουν μεγάλη σημασία στη φήμη μιας εταιρείας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να δαπανήσουν χρήματα για την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Μια επιχείρηση που είναι ευρέως γνωστό ότι σέβεται και επενδύει στους εργαζομένους της, είναι ενεργή και κάνει δράσεις για την κοινωνία, σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, τελικά δημιουργεί μία θετική εικόνα που αποτυπώνεται στα προϊόντα και στην πορεία της στην αγορά. Η οικολογική συνείδηση είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια και έχει βοηθήσει τόσο την καλυτέρευση του περιβάλλοντος όσο και την αύξηση των τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρήσεων.

Μειώνουμε το κόστος και αυξάνουμε την ευαισθητοποίηση κοινού
Η στρατηγική ΕΚΕ σε μία επιχείρηση εφαρμόζεται σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, από την επιλογή των προμηθευτών μέχρι τον τρόπο που γίνεται η συσκευασία και η διάθεση των προϊόντων. Η επιλογή υλικών και συσκευασιών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς επίσης και η εμπλοκή του κοινού σε αυτή τη διαδικασία-η διάδραση αυξάνει το ενδιαφέρον- μπορεί να μειώσει τα κόστη παραγωγής και να ευαισθητοποιήσει το κοινό.

Θέλουμε επενδυτές; Τι λέτε;
Οι επενδυτές, όταν θέλουν να αναλύσουν την απόδοση μιας εταιρείας, χρησιμοποιούν και μη οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με την εταιρική διακυβέρνηση και την αειφόρο ανάπτυξη. Μία επιχείρηση που έχει καλή φήμη, αφοσιωμένο προσωπικό και καλούς δείκτες μη οικονομικών στοιχείων, είναι μία αξιόπιστη εταιρεία που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, δημιουργεί πιστούς καταναλωτές και πελάτες, μπορεί να ενισχύσει τη μετοχή της και, τελικά, να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Επενδύστε λοιπόν στην καλύτερη παρουσία της εταιρείας σας, στηρίξτε την τοπική κοινωνία και τους εργαζομένους σας και θα δείτε θετικό πρόσημο στα αποτελέσματα της εταιρείας σας. Μην ξεχνάτε πως όλες αυτές οι τεχνικές όπως το marketing, η επικοινωνία και οι δράσεις με κοινωνικό ενδιαφέρον είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας αλλά δεν παύουν να θέλουν χρόνο για να μας φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Επικοινωνία

Γεωργακόπουλος Ηλίας

Δήμητρος 10, 19200, Ελευσίνα

Follow Us:
Follow Us:

Newsletter

Στείλτε το E-mail σας και μείνετε ενήμεροι για τις υπηρεσίες μας

Copyright © 2020 All rights reserved. Developed by IGPROFIT.

Privacy Policy     |      Terms