Χωρίστε το πελατολόγιο σας σε group, πιάνει!

Αρχική / Νέα / Χωρίστε το πελατολόγιο σας σε group, πιάνει!
3Μαρ

Δραστηριοποιήστε στον χώρο του internet και παλεύετε να προσεγγίσετε πελάτες μέσω μάρκετινγκ ή μιας διαφημιστικής εκστρατείας επί ματαίω; Βρήκαμε το λάθος! Είναι απαραίτητη η στόχευση της κατάλληλης αγοράς, με το σωστό μήνυμα. Αν στοχεύσετε μεγάλα κοινά, το μήνυμά σας θα προσεγγίσει πολλούς ανθρώπους που ίσως θα γίνουν πελάτες σας, αλλά θα φτάσει και σε κάποιους που δεν  ενδιαφέρονται καθόλου για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Αν, λοιπόν, δεν στοχεύσουμε στο σωστό target group το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να χάσουμε χρόνο και χρήμα, και είμαι σίγουρη πως δεν σας αρέσει να χάνετε!

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η διαδικασία του market segmentation. Η τμηματοποίηση της αγοράς, όπως θα λέγαμε εμείς στα ελληνικά, είναι η διαδικασία κατά την οποία μια επιχείρηση «διαιρεί» την αγορά, στην οποία βρίσκει κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Στόχος μας, πάντα, η βελτιστοποίηση των διαδικασιών μάρκετινγκ, διαφήμισης και πωλήσεων. Αποτέλεσμα, τίποτα λιγότερο από την αύξηση της πελατείας και του τζίρου μας.

Ο διαχωρισμός μπορεί, να γίνει βάσει γεωγραφικών χαρακτηριστικών (βάσει, δηλαδή, των διαφόρων περιοχών στις οποίες βρίσκονται οι καταναλωτές που την ενδιαφέρουν), βάσει δημογραφικών χαρακτηριστικών (τα φύλα, τις ηλικίες, την οικογενειακή κατάσταση τους κ.τλ.), βάσει συμπεριφορικών χαρακτηριστικών (όπως τα προϊόντα που αγοράζουν και από που) και ψυχογραφικών (προσωπικότητα, στάση ζωής κ.τλ.).

Επιπροσθέτως, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα τμήμα της αγοράς χρειάζεται να είναι μετρήσιμο, να είναι αρκετά μεγάλο για να μπορεί να προσφέρει κέρδη, να παρουσιάζει μια σταθερότητα στον χρόνο, να μπορεί να προσεγγιστεί από τις διαδικασίες που ακολουθεί η εταιρεία και να είναι ομοιογενές, να ανταποκρίνεται, δηλαδή, με τον ίδιο τρόπο στις εκάστοτε ενέργειες μάρκετινγκ.

Εφόσον η επιχείρηση χωρίσει την αγορά σε τμήματα, στο επόμενο βήμα θα πρέπει να επιλέξει εκείνα τα τμήματα που θα ασχοληθεί και θα δουλέψει σοβαρά μαζί τους! Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με όρους κερδοφορίας (να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για κέρδη), με όρους μεγέθους (αν ένα τμήμα είναι εξαιρετικά μικρό, ενδεχομένως να μη δικαιολογεί τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την προσέγγιση του) αλλά και βάσει των διαθέσιμων προϊόντων και της στόχευσης που μπορεί να γίνει γύρω από αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, ένα τμήμα που χρησιμοποιείται για τέτοιου είδους σκοπούς δε θα πρέπει να είναι εξαιρετικά χαοτικό , αλλά να αφήνει περιθώρια παραμετροποίησης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και στην προσέγγιση κοινού που ο ανταγωνισμός έχει εξαιρέσει από τη δική του τμηματοποίηση. Παράλληλα, ο επιχειρηματίας καλείται να θέσει στόχους ανά τμήμα και να αναπτύσσει περιεχόμενο που θα απευθύνεται ξεχωριστά σε κάθε ένα από αυτά.

Διαμέσου της τμηματοποίησης, η επιχείρηση βελτιστοποιεί τα ποσοστό μετατροπής των δυνητικών της πελατών, καταφέρνει να κερδίζει αφοσιωμένους πελάτες και να χρησιμοποιεί με αποδοτικότερο τρόπο τα κεφάλαια που επενδύει.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό για σας -τους επιχειρηματίες- , είναι ότι  μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, έχετε την ευκαιρία να εντοπίσετε ευκολότερα νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείστε. Τι λέτε; Πάμε για μία δοκιμή;

Tags:

Επικοινωνία

Γεωργακόπουλος Ηλίας

Δήμητρος 10, 19200, Ελευσίνα

Follow Us:
Follow Us:

Newsletter

Στείλτε το E-mail σας και μείνετε ενήμεροι για τις υπηρεσίες μας

Copyright © 2020 All rights reserved. Developed by IGPROFIT.

Privacy Policy     |      Terms