Πως να τραβήξεις τα βλέμματα στα social media;

Αρχική / Νέα / Πως να τραβήξεις τα βλέμματα στα social media;
2Οκτ

Πως να τραβήξεις τα βλέμματα στα social media;


1. Το κείμενο που χρησιμοποιείς είναι βασικό αλλά χωρίς την ανάλογη επιλογή εικόνας, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η εικόνα ή το βίντεο που θα επιλέξεις για την δημοσίευση ή διαφήμισή σου είναι το στοιχείο που θα κάνει κάποιον να σταματήσει σε αυτήν (το λεγόμενο stopping power) ή θα την προσπεράσει. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι πάνω από όλα η διάθεση του κόσμου που βρίσκεται στο Facebook είναι να συνδεθεί με τους φίλους του, με τους γνωστούς του, είναι ένα αρκετά προσωπικό περιβάλλον, γεγονός που ακόμα και ο αλγόριθμος του Facebook το εκδηλώνει με αυτά που εμφανίζει σαν προτεραιότητα σε εμάς. Επομένως δώσε έμφαση σε αυτό, επέλεξε φωτογραφίες και υλικό που έχει αυτή τη δύναμη. Να τραβήξει το βλέμμα, και φυσικά όχι για τους λάθος λόγους. Ή πόσο μάλλον ξεγελώντας το κοινό.


2. Σκέψου στη λογική των 5 λέξεων. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα πρέπει να πούμε σε αυτόν που θα σταματήσει από την εικόνας μας, γιατί δικαιούμαστε την προσοχή του. Τι προσφέρουμε. Τι τον μαθαίνουμε, τι όφελος έχει από κάποια ενέργεια που τον καλούμε να κάνει. Για όλη αυτή τη διαδικασία δεν θα ξοδέψει σε πρώτο χρόνο πάνω από 3-4 δευτερόλεπτα και γι’ αυτό η πρώτη πρόταση είναι ίσως και η σημαντικότερη. Απομόνωσέ την από το υπόλοιπο κείμενο, Χρησιμοποίησε εικονίδια που θα την κάνουν να φαίνεται περισσότερο, και χρησιμοποίησε μια δήλωση που είναι περιεκτική και δεν ξεπερνάει τις 4-5 λέξεις.


3. Σταμάτα να ξεκινάς την πρόταση της δημοσίευσής σου μιλώντας για εσένα. Κανείς δεν νοιάζεται. Συγνώμη. Είναι η αλήθεια. Σκέψου τον εαυτό σου καθώς “
σκρολάρεις" στο feed σου και μια εταιρία να πετάγεται και να σου λέει είμαστε αυτό, είμαστε το άλλο. Σε νοιάζει? Προφανώς όχι. Αυτό που σε νοιάζει όμως είναι αν κάποιος σε διασκεδάσει, σου προσφέρει γνώση για κάτι που δεν ήξερες, σου προσφέρει λύση για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και κάποιος που ήδη εμπιστεύεσαι σου προτείνει κάτι για το οποίο έχεις εκδηλώσει προηγουμένως ενδιαφέρον.


4. Ξεκίνα με ερώτηση προκειμένου να στοχεύσεις αυτούς ακριβώς που σε ενδιαφέρει. Για παράδειγμα στην περίπτωση αυτού του άρθρου απευθύνομαι σε κόσμο ο οποίος επιχειρεί. Θα μπορούσα για να απευθυνθώ άμεσα σε αυτόν, να ξεκινήσω το κείμενο μου με την ερώτηση: Έχεις επιχείρηση και θέλεις να γράφεις αποδοτικότερα posts στο Facebook? Με τον τρόπο αυτό αποκλείω κόσμο που ενδεχομένως να μην ενδιαφέρεται για την συγκεκριμένη δημοσίευση και κερδίζω το ενδιαφέρον αυτών που είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν μαζί με αυτήν.


5. Χρησιμοποίησε ανεπίσημη γλώσσα. Το περιβάλλον του Facebook όπως είπαμε και πριν, είναι το μέρος στο οποίο η πλειοψηφία του κόσμου αλληλεπιδρά και βλέπει μηνύματα και δημοσιεύσεις φίλων, που είναι γραμμένες σε φιλικό τόνο και γενικότερα δεν χρησιμοποιείται επίσημος, σκληρός λόγος. Προσπάθησε επομένως να ακολουθήσεις αυτό το μοτίβο και λογική. Πειραματίσου σε διαφορετικές προσεγγίσεις και προσπάθησε να δεις σε ποιο από αυτά ο κόσμος αντιδρά καλύτερα.


6. Χρησιμοποίησε call to actions. Το κοινό αφού σε προσέξει χρειάζεται να oδηγηθεί από σένα για το τι θέλεις να κάνει. Δώσε μια ξεκάθαρη οδηγία, π.χ. κάντε κλικ και μάθετε περισσότερα, διαβάστε το άρθρο, αγοράστε τώρα, πείτε μας τη γνώμη σας. Απευθύνεστε σε αυτούς, μην υποθέσετε ότι καταλαβαίνουν τι περιμένετε να κάνουν. Βοηθήστε τους!

Να θυμάσαι ότι ένα 10% του διαφημιστικού σου budget και δημοσιεύσεων πρέπει να είναι στην λογική πειραματισμού. Με στόχο να δοκιμάζεις πράγματα και να βγάζεις συμπεράσματα.
Κανείς δεν έχει τη συνταγή επιτυχίας για κάθε τύπο επιχείρησης και το κοινό αντιδρά πολύ διαφορετικά ανά περίπτωση πολλές φορές. Δοκίμασε πράγματα, έχε υπομονή και μην τα παρατάς επειδή αυτό που θέλεις δεν έρχεται άμεσα. Θα έρθει αργά ή γρήγορα με οργάνωση και υπομονή.

Tags:

Επικοινωνία

Γεωργακόπουλος Ηλίας

Δήμητρος 10, 19200, Ελευσίνα

Follow Us:
Follow Us:

Newsletter

Στείλτε το E-mail σας και μείνετε ενήμεροι για τις υπηρεσίες μας

Copyright © 2020 All rights reserved. Developed by IGPROFIT.

Privacy Policy     |      Terms